Cijena individualne poduke iz stranog jezika

Danas postoji veliki broj pojedinaca i poduzeća koji nude razne vrste tečajeva i poduka iz stranih jezika. Konkurencija je velika, kvalifikacije i znanje instruktora često upitni, a cijene znatno variraju. Ljudi su često prezaposleni i ne preostaje im mnogo slobodnog vremena, a programi u školama stranih jezika skupi, monotoni i neprilagođeni pojedincu i njegovom načinu učenja i pamćenja. Tečajevi se često održavaju u večernjim satima, kada su polaznici umorni i imaju poteškoća s koncentracijom. Stoga je čest slučaj da polaznik upiše tečaj stranog jezika, odsluša dio predavanja, ali mu pohađanje tečaja postane preopterećenje te s vremenom odustane.


Kod djece u osnovnoj i srednjoj školi problem je u tome što se u školi teme obrađuju velikom brzinom, gradivo je preopširno i nepovezano, a grupe velike te se profesori ne mogu prilagoditi svakom pojedincu. Roditelji često nemaju vremena ni mogućnosti da im u tome pomognu te se nerijetko odlučuju za plaćanje tečajeva stranih jezika koji su skupi i često se održavaju samo u određenim terminima u prostorima škole. Često je mjesto održavanja tečaja udaljeno od mjesta stanovanja te pojedinac troši dragocjeno vrijeme na putovanje. Dodatni problem je u tome što nisu svi jednako sigurni u sebe i u svoje znanje te se stoga mnogi boje govoriti pred drugima u grupi i nerijetko propuštaju priliku za komunikaciju na stranom jeziku.

Kako bi uštedjeli vrijeme i novac, pojedinci se sve češće odlučuju na upisivanje tzv. online tečajeva. Takvi tečajevi imaju brojne pozitivne strane, kao na primjer: učenje u udobnosti vlastitog doma, ušteda na vremenu, individualni pristup. No, problem kod takvog načina učenja je što program često nije strukturiran, traži se dobro poznavanje moderne tehnologije te je potrebno mnogo više truda, motivacije i samokontrole kako bi se tečaj uspješno završio.

Cijene individualnih poduka najčešće ovise o više čimbenika, među kojima su: broj školskih sati, dinamika kojom se obrađuje gradivo, mjesto održavanja (u prostorima škole ili kod polaznika), vrijeme održavanja poduka (radni dan, vikend, praznik) i drugo.

Što se tiče broja školskih sati, valja imati na umu da u nekim školama jedan školski sat traje 45 minuta, a u drugima 60 minuta. Isto tako, neke škole zaračunavaju dodatnu naknadu za održavanje tečaja vikendom i/ili praznikom.

Stoga su cijene individualne poduke vrlo raznolike, a kreću se od oko 1.500 kn do 6.000 kn.

Prijevodi online nude Vam uslugu individualne poduke za sve dobne skupine iz svjetskih jezika koje imamo u našoj ponudi.

Prosječna cijena za pet glavnih svjetskih jezika (engleski, talijanski, francuski, njemački i španjolski) iznosi od 70 do 100 kn po punom satu (engleski/talijanski – 70 kn, španjolski/francuski – 100 kn). Puni sat = 60 minuta. Za veći broj sati (najmanje 20) odobravamo do 15% popusta. Za ostale jezike iz naše ponude, pošaljite nam upit.

Poduke se održavaju u prostorima naše prevoditeljske agencije ili na kućnoj adresi polaznika.

Vrijeme održavanja poduka određuje se prema dogovoru (uz mogućnost rada nedjeljom i praznikom).

Prosječna cijena za pet glavnih svjetskih jezika (engleski, talijanski, francuski, njemački i španjolski) iznosi od 70 do 100 kn po punom satu (engleski/talijanski – 70 kn, španjolski/francuski – 100kn). Puni sat = 60 minuta. Za veći broj sati (najmanje 20) odobravamo do 15% popusta.

Opens internal link in current windowPošaljite nam Vaš upit!


Kontaktirajte nas

Kontakt obrazac

Kontakt obrazac