Prijevod web stranice

Vaša web stranica vaša je putovnica, posebno ukoliko poslujete s inozemstvom. U vrijeme kada je globalno tržište proizvoda i usluga prezasićeno, a svjetska kriza uzrokuje propadanje srednjih i malih poduzeća, kvalitetna izrada i prijevod/lokalizacija web stranice na neke od svjetskih jezika od izuzetne je važnosti za opstanak vašeg poduzeća.


Vlasnici poduzeća često izradu web stranice smatraju nepotrebnim troškom za poduzeće i gubitkom vremena. No, ne vode računa o tome da time gube utrku. Potencijalnim klijentima i poslovnim partnerima nepostojanje poslovne web stranice djeluje u najmanju ruku sumnjičavo.

Neki se, pak odlučuju za izradu web stranice samo kako bi imali bilo kakav sadržaj na stranici.

Neodgovarajuća i manjkava web stranica bez podataka o uslugama i/ili proizvodima može trajno odbiti potencijalne klijente.

S druge strane, web stranica prevedena na svjetske jezike djeluje ne samo profesionalnije, već omogućuje potencijalnim klijentima s drugih govornih područja da se informiraju o Vašim proizvodima i uslugama, čime povećavate mogućnost izvoza. Web tražilice poput Google-a bolje rangiraju stranice koje su lokalizirane na svjetske jezike te ste i time u prednosti u odnosu na konkurenciju.

Nikako ne preporučujemo prijevod uporabom automatiziranih alata jer će tekst Vaše stranice na prevedenom jeziku biti očito robotizirani produkt koji će Vam učiniti više štete nego koristi.

Želite potpuno potkopati kredibilitet Vaše web stranice te zvučati neprofesionalno Vašoj međunarodnoj publici? Ništa lakše - prevedite sav sadržaj Vaše internet stranice pomoću Google prevoditelja i postavite ga na Vašu web stranicu. Takav tekst djelovat će očito Google prevedeno - drugim riječima, djelovat će robotizirano, neprirodno, te u mnogim slučajevima potpuno besmisleno svakome kome je ciljni jezik materinji. Ne želite djelovati kao potpuni amater? Zatražite pomoć od nekoga tko je tečan u jeziku na kojem želite stvoriti sadržaj. - Diana Urban, 9 načina da potpuno sabotirate Vašu globalnu strategiju za tražilice (na engleskom)

Stoga je prijeko potrebno uložiti vrijeme i novac, kako bi vaša stranica bila svježa, kreativna, funkcionalna i privlačna posjetiteljima vaše web stranice.

Opens internal link in current windowPošaljite nam Vaš upit!


Kontaktirajte nas

Kontakt obrazac

Kontakt obrazac